1) MNOŽNÉ ČÍSLA die Milch (ve slovníčku mám 0, na netu viz odkaz je -e(n) odb.) das Kraut (ve slovníčku 0, na netu ä-er) der Kartoffelbrei (u mě 0, na netu -e) das Abendbrot, der Appetit (u mě -e, na netu -e, mst. Sg.) das Gluck (u mě 0, na netu -e, mst. Sg.) Zde převládá většinou jednotné číslo, ale může být i ta koncovka? das Gebäck (u mě 0, na netu Sorten ~e) co znamená to Sorten? např. der Zucker ( u mě Zuckersorten, na netu Sorten ~) der Kohl (u mě -e, na netu Arten ~e) das Pech (u mě 0, na netu Arten ~e) Proč das Gemuse má množné číslo, ale das Obst je pouze v jednotném čísle? 2) SLOVESA bestellen - objednat (se,si) : zde je sich se/si 4/3 pád? nehmen - vzít (si), brát (si): si= sich a 3.pád? stellen - postavit (se), stoupnout (si) : jak je to také se zvratným zájmenem? kaufen x einkaufen : jaký je rozdíl? koupit a nakoupit? si = podle 3. pádu? hängen x aufhängen : rozdíl? zahlen x bezahlen: rozdíl? platit a zaplatit? beginnen x anfangen: rozdíl? antworten x beantworten: rozdíl? führen x begleiten (vést, vodit, doprovázet): rozdíl? passen x sich eignen: rozdíl? meinen x glauben x denken: rozdíl? mají zvratné zájmeno a případně jaký tvar? (věřit si, domnívat se..) besichtigen x ansehen x anschauen: prohlížet si, dívat se - rozdíl a zvratné zájmeno? anbieten x bieten: rozdíl? wendern x bummeln: rozdíl? erhalten x bekomen: rozdíl? sich auskennen x zurechtfinden: vyznat se v.. rozdíl? zerbrechen - rozbít (se, si) : zvrtané zájmeno a jeho tvar? sloveso odjet wegfahren x abfahren x abreisen: rozdíl ? sloveso zařídit (se, si) einrichten: zvratné zájmeno? sich leihen - vypůjčit si : zvratné zájmeno dle 3. pádu? odpočinout si - sich ausruhen : tvar zájmena? sloveso sich setzen (sednout si, posadit se) : zde mohu říct obojí (se i si) - bude mich nebo mir?